Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

De missie van Vitamine Groen

Ik ben Ramon Gadellaa, oprichter van Vitamine Groen. Mijn missie is bij te dragen aan een gezonde natuur in Nederland. Dat betekent dat ik altijd uitga van versterking van het natuurlijke ecosysteem bij alles wat ik doe. Ik zie de mens als onderdeel van het ecosysteem en probeer de belangen van mens en natuur met elkaar in balans te brengen. Door middel van ecologisch tuinontwerp vergroot ik zo de biodiversiteit en kan ik tuinen vol leven creëren.

Concreet betekent dit dat ik zoveel mogelijk prachtige inheemse bloemen en planten met veel eetbaars in siertuinen zet zodat er volop planten- en dierenleven in de tuin zijn thuis kan vinden.

Maar ook dat jij zelf heel gelukkig en ontspannen kan genieten in je prachtige tuin. Zo wil ik bijdragen aan een gelukkige, groene wereld vol natuur. Verbeter de wereld, begin bij je tuin!


Honderd eetbare stadstuinen  in Tilburg

Samen met Marlon van Mook heb ik op een stuk van 600 m2 twee eetbare 'inspiratietuinen' en een ecologische moestuin aangelegd bij de ondernemerstuin van Un Bietje Groen. Geïnteresseerden kunnen zich hier verwonderen, inspireren en van alles proeven! Het is onze missie om in Tilburg de komende jaren honderd eetbare stadstuinen te realiseren die zo een ecologisch netwerk vormen voor vogels en insecten. In deze eetbare siertuinen kan lekker geplukt en gesnoept worden en is er veel biodiversiteit. De eetbare tuinen dragen bij aan een gezond klimaat door CO2-opslag, waterafvoer in de bodem en minder hittestress door in plaats van stenen bestrating gebruik te maken van waterdoorlaatbare halfverharding, houtsnipperpaadjes of grind.

Daarnaast verzorgen we daar rondleidingen, excursies, workshops en cursussen.

Nieuwsgierig naar beelden? Neem maar eens een kijkje op onze Facebookpagina voor updates over de lopende projecten (zie knop onderaan deze pagina).

Wil jij ook zo'n paradijselijke, eetbare tuin?  Neem gerust contact op!

Docent Ecologisch Tuinontwerp

Ik ben bij het CRKBO gecertificeerd docent bij de opleiding Ecologisch Tuinontwerp bij IPD-opleidingen, waar ik de modules Beplanting, Bodem en Ecologie verzorg.

Studenten leren hier hoe ze door het gebruik van met name inheemse en eetbare planten en goede zorg voor het bodemvoedselweb in hun ontwerp de biodiversiteit kunnen herstellen en het natuurlijke ecosysteem kunnen versterken.

Coaching in de natuur

Als er ruimte is in mijn agenda verzorg ik ook soulcoaching in de natuur. Dat betekent dat ik je help om weer of meer in contact te komen met wat echt van waarde voor je is zodat je vreugdevol vanuit je hart kan werken en leven. Dat is een ecologische visie: het is goed voor jezelf en ook goed voor de wereld om je heen!

Ik heb twintig jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan de laatste twaalf jaar als docent omgangskunde en leerling- en docentcoach. Als docent Omgangskunde begeleidde en coachte ik leerlingen en docenten om ze weer in hun kracht te zetten.

Met Vitamine Groen gebruik ik de stille, pure natuur om de coaching te versterken, zodat jij weer vanuit moeiteloosheid kan gaan leven. Dat je doet wat echt waardevol voor je is en je leven weer lekker stroomt!

Voor een uitgebreid cv zie mijn Linkedin

Testimonial

"Een enorm mooie wandeling en gesprek met Ramon gehad. Het coachen wat Ramon doet tijdens het wandelen is zeer ontspannen en heb ik ervaren als leerzaam en fijn. Na een wandel coaching gesprek heb je in ieder geval meer inzicht en handvatten gekregen waar je zelf mee vooruit kunt. Alleen al door de fijne wandeling zou ik zeggen dat dit zeker voor herhaling vatbaar is."

Kim van de Wouw, psycholoog en oprichter van medisch kindcentrum Nova

Using Format